Värmlands turistnätter ökar mest i Sverige

Turism
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Värmland var den region som hade den största ökningen av gästnätter under 2018.
Foto: Fredrik Karlsson
2018 blev det bästa turiståret någonsin för utländsk turism i Sverige, med rekordmånga övernattningar.
Och Värmland var den region som hade den största ökningen av gästnätter under året.

Jämfört med 2017 var den relativa ökningen av gästnätter 13 procent i Värmland enligt Tillväxtverket/SCB:s preliminära sammanställning, där ökningen var ungefär lika stor mellan svenska och utländska gästnätter.

– Det är fantastiskt glädjande för besöksnäringen i Värmland att vi återigen tillsammans lyckas stärka varumärket Värmland och därmed öka våra gästnätter på kommersiella boendeanläggningar 2018. Det visar styrkan i det arbete vi gör tillsammans med näringen och våra kommuner och ger kraft att fortsätta arbetet med produkt och affärsutveckling för att än mer öka attraktionskraften för Värmland som besöksmål. Besöksnäringen skapar nya arbetstillfällen och visar vilken stark tillväxtpotential vår bransch har, en viktig del av den regionala utvecklingen för Värmland, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland, i ett pressmeddelande.

Sett över hela landet är ökningen 3 procent och totalt bokfördes 65 miljoner gästnätter 2018.

Statistiken inkluderar boende på hotell, stugbyar, campingar, vandrarhem och privat förmedlade stugor och lägenheter.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.