Hoppa till huvudinnehållet

Toppnamn till JC Raceteknik

Publicerad:
Robin Larsson, 26, är klar för JC Raceteknik. Foto: Andrea Ivares Berglind

Det Kilsbaserade rallycrossteamet JC Raceteknik går på offensiven.

Under torsdagen stod det klart att både Robin Larsson och Mats Öhman ingår i stallets nya satsning.

26-årige Robin Larsson har en nästan tioårig karriär bakom sig med många medaljer i bagaget, däribland EM-guldet i Supercar 2015.

– Det kommer bli jäkligt kul att tävla för JC Raceteknik i år. Jag har haft några tyngre år i VM som gjort att jag tappat lite av den där känslan och glädjen för rallycross. I år siktar jag på att få tillbaka gnistan, säger han i ett pressmeddelande.

Andra förvärvet, Mats Öhman, är ett minst lika välkänt namn inom rallycrossen.

Inte bara för sina framgångar utan även för att han är förlamad till 95 procent; varken händer eller fingrar fungerar, halva armarna saknar känsel och han är helt lam från armhålorna och ner.

Detta efter en skoterolycka 1998.

– Det här kommer bli ett riktigt toppenteam. Planen är först och främst att komma in i bilen och se hur den fungerar innan jag sätter upp mål. Samtidigt är jag en tävlingsmänniska, så fungerar allt som det ska kommer jag sikta på att slåss längst upp, säger Öhman.

JC Raceteknik, som nyligen valde att köpa in två Audi S1 Supercars från Mattias Ekströms EKS-stall, siktar på seger i både EM och RallyX Nordic.

– Det kommer bli ett spännande år för JC Raceteknik med både nya Audi-bilar och två starka förare. Vi hade både med- och motgångar i fjol, men nu är hela teamet riktigt laddade för en stark säsong. Mats har vi samarbetat med i flera år, så det ska bli kul att kunna fokusera på ett bra resultat tillsammans med honom i RallyX Nordic. Robin är helt ny för teamet, även om han är ett välkänt ansikte i depån, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Robin Larsson kommer att göra en fullskalig satsning i båda serierna.

Mats Öhman siktar på en framskjuten placering i RallyX Nordic i år.
Mats Öhman siktar på en framskjuten placering i RallyX Nordic i år. Foto: Andrea Ivares Berglind

Artikeltaggar

EKS JCMats ÖhmanMotorsportRobin Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.