The Specials - Ojämna politiska kängor

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

The Specials

Encore
(UMC)

The Specials är tillbaka, igen. Kanske mindre speciellt än det borde vara, men stabilt nog. Flera originalmedlemmar har antingen hoppat av eller gått bort, men de som står kvar på barrikaderna gör ett hedervärt jobb med vad de har. Encore borde nästan ha blivit outhärdlig. Ojämnt är det definitivt, men bitvis känns Encore orimligt relevant.

Inledande covern på klassiska Black skin blue eyed boys sticker ut med sin funkighet. Den är inte alls lika medryckande som Map of Africas cover, och inte lika rå som originalet, men den har en tilltalande mjukhet som på något märkligt vis gör att den funkar. Utöver det är det främst som svängiga kängor till samtidens politiska uppgivenhet (Brexit verkar ha sparkat liv i många politiska artister) som gör att Encore känns relevant. Det, och domedagskänslan i avslutande, fantastiska We sell hope.

Bästa låt: We sell hope

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.