Soen - Det stora lugnet

Skivor
PUBLICERAD:

Soen

Lotus
(Silver Lining/Warner)

Det här är ett svårt alster. Inte svårlyssnat eller dissonant skränigt, tvärtom, det är femtiofem minuter av progressivt välbehag. Tyvärr blir det stundtals lite mesigt, eller sävligt är det korrekta ordet. Kvintetten opererar långa stunder under radarn, en kamouflerad prakt där uttrycker söver min analysförmåga och vaggar in mig i ett harmoniskt lyssnarlugn. Det är synd och än mer varse blir jag när jag väcks av energin i låtar som Martyrs eller Covenant där samspelet mellan sång, syntar och gitarrer fungerar förträffligt. Glöm inte heller den framträdande basen som taktfast bygger upp låtarnas ryggrad.

Lotus är ett vackert album, men tyvärr är musiken lite väl nedtonat neutraliserad.Jag skulle gärna haft mer riv och energibringande eruptioner, trots mina synpunkter på albumets tempo och energi så vill jag ändå framhäva bandets känsla för kvalitet, den klockrena produktionen och Joel Ekelöfs fantastiska stämma.

Bästa låt: Covenant

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.