Rustin Man - Förtrollande och stämningsfullt

Skivor
PUBLICERAD:

Bakom Rustin Man döljer sig Paul Webb, basisten i Talk Talk som var ett av de (särskilt i efterhand) intressantaste banden från 1980-talet.

Drift Code är den andra skivan som Rustin Man och den första sedan 2002. Han har alltså låtit skivan ta tid vilket delvis beror på att han först har lärt sig spela instrumenten själv och sedan spelat in skivan ett instrument i taget, snarare än låt för låt.

Denna lite märkliga process har resulterat i en skiva som unikt nog känns som ett album, inte en rad låtar. Musiken pendlar mellan folkrock och jazzig pop, med influenser av psykedelisk rock från sjuttiotalet, lite America, allt inlindat i en inlevelsefull röst och ett uttryck som inte sällan leder tankarna mot David Bowie, i synnerhet i en låt som Brings me joy. Det är stämningsfullt och lite komplext men om man bara öppnar sinnet och låter musiken göra jobbet är det en alldeles förtrollande skiva.

Bästa låt: Vanishing heart

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.