Rival Sons - Inget nyskapande

Skivor
PUBLICERAD:

Rival Sons

Feral Roots
(Atlantic)

Starka ekon från 70-talets bördigaste rockmylla, tänk framför allt Led Zeppelin men även tidiga Whitesnake, står som vanligt på menyn när tioårsjubilerande Rival Sons är skivaktuella.

Något nyskapande går inte att finna men nog piggar det upp med inslag som handklapp och gospelkörsång.

Det är fullkomligt logiskt att uttrycksfulla sångaren Jay Buchanan tar plats; i titelspåret låter det som om texten är det viktigaste han någonsin har haft att säga. Mer överraskande är att trumslagaren Mike Mileys inspirerade och följsamma arbete med stockarna är minst lika långt fram i ljudbilden som övriga i sällskapet.

Betygsfyran är ganska nära men ett par mellantempolåtar för mycket lägger hinder i vägen.

Bästa låt: Feral Roots.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.