Hoppa till huvudinnehållet

Karriärens första för Bikila

Publicerad:

Torsdagens lunchtrav kördes på Bjerke i Oslo och i det sjunde loppet tog Marcus Hultmans Bikila karriärens första seger.

Bikila hamnade utvändigt om den ledande favoriten Sea the Stars men det spelade ingen roll. In på upploppet kopplade han greppet och vann med säker marginal på 18,0/2 100 meter autostart.

I samma lopp tappade Tom Horpestads Watchdog drygt 50 meter på en startgalopp och kom tillbaka starkt som fyra på tiden 18,2.

I det tredje loppet blev det en mersmakande andraplats för Wanna be a Star, som tränas av Per-Åke Holm. Tillsammans med Gunnar Austevoll öppnade Wanna be a Star 11,3/500 meter för att försvara ledningen och till slut fick han ge sig med knapp marginal mot smygkörde Rocky Rich.

Marcus Hultman vann inte bara med Bikila, utan det blev även en tredjeplats med Noble Dancer efter ett lopp i tredje par utvändigt och attack på den sista långsidan.

Artikeltaggar

BjerkeMarcus HultmanTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.