Júníus Meyvant - Snart på ett café nära dig

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Det är lätt att tro att Islands hela musikliv består av queera avantgardister som skriver låtar om chihuahuor och födelsedagar.

Den illusionen väcks man däremot ur nån gång i april varje år då Europa börjar rusta för Eurovision. Island skickar i stort sett alltid någon som ser hel och ren ut och som framför en låt som får röster av alla från San Remo till Jerevan. Unnar Gísli Sigurmundsson, som går under artistnamnet Júníus Meyvant, hör mest till den sistnämnda kategorin.

Denna andra fullängdare innehåller en och annan potentiell hit, men framför allt handlar det om nästan provocerande konventionella låtar som du säkert kommer höra på ett Espresso House nära dig mycket snart.

Bästa låt: Holidays

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.