Diesel stals ur grävmaskiner

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
På torsdagsmorgonen upptäcktes att någon stulit diesel ur två grävmaskiner som varit uppställda på ett inhägnat område på Mörmon i Skoghall.

Enligt polisen rör det sig om 250 liter diesel som har stulits.

Ordningsmakten meddelar också att ett blått färgämne har tillförts dieseln så att det ska underlätta att hävda att den är stulen. Detta då endast registrerade företag har tillgång till färgämnet samt att handeln med ämnet är strikt kontrollerad.

Det är inte känt om händelsen har något att göra med det stöldförsök av diesel som uppdagades under natten mot onsdag i samma område.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.