Deerhunter - Växande dystopi

Skivor
PUBLICERAD:

Deerhunter

Why Hasn’t Everything Already Disappeared?
(4AD)

Deerhunter gör en avstickare från gitarrpopslingorna mot dystopin. Ett underliggande, växande ljudlandskap leder lyssnaren successivt ner i mörkret. Albumet är av det kortare slaget, endast 36 minuter, men låtarna är allt annat än lättvindiga. Futurism och inledande Death in Midsummer har visserligen fortfarande lite av popkänslan kvar, men drunknar i låtar som ambientjazziga Tarnung, eller Détournement där Bradford Cox mässande röst bearbetats med vocoder.

Det politiska läget i världen i allmänhet och USA i synnerhet har uppenbarligen varit en berömvärd, men inte unik, inspiration. Det här är genomtänkt in i minsta detalj. Pianoslingan i What Happens to People? är lite av en öronmask, och kanske lättast att komma ihåg när avslutande Nocturne klingar ut.

Bästa låt: What Happens to People?

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.