Better Oblivion... - Indiemyter och folkskatter

Skivor
PUBLICERAD:
Phoebe Bridgers och Conor Oberst andas tillbakablickar på deras första gemensamma album.
Foto: Pressbild

Better Oblivion Community Center

Better Oblivion Community Center
(Playground music)

Där vyerna i Midwest korsas med den amerikanska västkustens filmiska mystik har vi Better Oblivion Community Center. Phoebe Bridgers och Nebraskasonen Conor Oberst, sångare och gitarrist i Bright Eyes, har tillsammans skapat en samling indiemyter och folkskatter. Den självbetitlade debuten omsvärmas av både vemodet och den varma närvaron i nuet.

Forest Lawns melodier sveper till rytmen av mjuka, böljande trummor och känslan går från vaggvisa till sägner från lägerelden. Big Black Heart är spröd samtidigt som soundet blir skitigare och kanske är det kontrasterna som gör denna till ett av albumets vackraste alster. Premiärsingeln, som är uppkallad efter den walesiska poeten Dylan Thomas, går i samma släpiga ton som resten av albumet men har en nerv som byggs upp mer och mer.

Better Oblivions Community Center andas tillbakablickar. En slags folkrockthrowback till ett 90-tal där alla minnen samlades på hög i knastriga VHS-rullar. En debut som landar helt rätt.

Bästa låt: My City