Beirut - Elegant och vulgärt utsvävande

Skivor
PUBLICERAD:

Beirut

Gallipoli
(Playground music)

Suggestivt. Så kan Beiruts femte album Gallipoli enkelt beskrivas. Även om albumet skapats i flera av världens metropoler kommer dess titel från från den pittoreska italienska by där låten Gallipoli skrevs. Ofta när det pratas om Beirut och dess grundare Zach Condon kommer platser och kulturella mashups på tal. Att namnge låtar efter olika jordiska platser är inte något nytt för detta album, men med Gallipoli tas de minimala atomstoften av varje ton upp till en kosmisk nivå som är både elegant och vulgärt utsvävande.

Gallipoli öppnas med When I Die och mynnar ut i totalt tolv spår. Zach Condons blås adderar en kunglig sfär till den vandrande puls som hela tiden finns med från första till sista låt. I Landslide vävs brass och trummorna in av Condons Morrisseystämma. Instrumentala Corfu är det spår som sticker ut mest med sin förförande rytm och latinamerikanska toner i ett psykedeliskt trippigt format. Gallipoli är ett skönt interlude till varmare breddgrader under en öppen stjärnhimmel.

Bästa låt: Corfu

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.