Beast in Black - En sann glädjespridare

Skivor
PUBLICERAD:

Beast in Black

From hell with love
(Nuclear Blast/Sony)

Snabba ryck, den kreativa bandledaren och gitarristen Anton Kabanen har knappt låtit debuten Berserker svalna innan han släpper From hell with love. Finnarna, eller ja, den internationellt toppade plutonen med greken Yannis Papadopoulos (sång), Máté Molnàr (bas) och inhemska Kasperi Heikkinen (gitarr) och Atte Palokangas (trummor) sprider sitt glädjeinjicerade budskap medelst power metal-dopad hårdrock. Antons har även inspirerats av ledmotiv från tecknad film vilket accentuerar energitopparna ytterligare.

Ibland nosar kvintetten på schlager, läs Sweet true lies, ett område som de måste passa sig för då den musikaliska kraften försvinner i smörigt nonsens. Bättre är låtar som öppnande Cry out for a hero, This is war, och No surrender då de vevar friskt med den framåtmanande heavy metal-banéren. Å åttiotalsandan i From hell with love, Die by the blade och True believer är inget annat än ett stort leende.

Bästa låt: Cry out for a hero

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.