Hoppa till huvudinnehållet

Trappan som blir en snackis

Publicerad:
Nu vill Innovation Park få en ny välkomnande trappa i huset, där de är verksamma. För detta begär de hjälp av studenterna vid universitetet fr.v. Lennart Wihk, Karlstads Universitet, Carl-Henrik Skotte, Eurostair, Fredrik Lindroos, Innovation Park och Hannah Schaffer, Drivhuset.
Nu vill Innovation Park få en ny välkomnande trappa i huset, där de är verksamma. För detta begär de hjälp av studenterna vid universitetet fr.v. Lennart Wihk, Karlstads Universitet, Carl-Henrik Skotte, Eurostair, Fredrik Lindroos, Innovation Park och Hannah Schaffer, Drivhuset. Foto: Jonny Ohlsson

“Vi vill ha hjälp med att skapa Sveriges mest innovativa trappa för att våra entreprenörer, kunder och idébärare på ett enkelt sätt skall ta sig till Innovation Park, Karlstad”. Det budskapet har vd, Fredrik Lindroos, gått ut med till studenterna vid Karlstads universitet som nu får möjligheten att leverera en skiss och hjälpa till med den slutliga utformningen av trappan.

– Det ligger än mer av allvar bakom projektet. Vi önskar att studenter och värmländska företag i ökad utsträckning ägnar sig åt co-creation, medskapande. Jag tror att 20 hjärnor ger mer kreativa lösningar än en hjärna.

Faktum är att Fredrik Lindroos inte är nöjd med det välkomnande man möts av i huset på Kronoparken.

– Man måste ta sig igenom tre dörrar av Fort Knox-kaliber (stor militärbas i USA). Vi måste ha en inbjudande entré som skall få fler studenter och entreprenörer att våga komma till oss. Jag förstår att Stora Research vill ha lite stängt omkring sig, men det vill inte vi, säger Fredrik Lindroos.

Visst är väl själva ankomsthallen vid Innovation Park hyfsad, men sen är det skralt med välkomnandet, menar Fredrik Lindroos, vd i Innovation Park, t.h. tillsammans med Lennart Wihk, Karlstads universitet, Carl-Henrik Skotte, Eurostair och Hannah Schaffer, Drivhuset.
Visst är väl själva ankomsthallen vid Innovation Park hyfsad, men sen är det skralt med välkomnandet, menar Fredrik Lindroos, vd i Innovation Park, t.h. tillsammans med Lennart Wihk, Karlstads universitet, Carl-Henrik Skotte, Eurostair och Hannah Schaffer, Drivhuset. Foto: Jonny Ohlsson

Det har också funnits planer att bygga en träbro mellan universitetet och Innovation Park. Allt för att öka kontakterna mellan studenterna och Innovation Park.

God idé

Lennart Wihk är lärare i designprogrammet vid Karlstads universitet. Han gillar den här idén med trappan.

– Det skall komma sådana här uppdrag som både överraskar samtidigt som de berör. Det här är inte ett uppdrag bara för mina 20 studenter på designprogrammet. Hela universitetet skall vara med på banan kring uppdragen och tillsammans med privata företag och offentliga verksamheter hitta och utveckla nya innovationer som leder till tillväxt

Lennart Wihk hävdar att studenterna gillar uppdraget.

Hannah Schaffer arbetar med affärsidéer från a till b i Drivhuset, studenternas innovationscenter , som är ett stort stöd för utveckling av produkter och start av företag.

– Studenterna är duktiga på att angripa problemformuleringar. Det är viktigt att studenterna möter näringslivet. Medskapande är en viktig process där varumärken och tjänster arbetar tillsammans för att skapa bättre produkter, tjänster och idéer. Vi är ordentligt på G.

Här får studenterna på designprogrammet information om uppdraget, en ny trappa,  av Fredrik Lindroos, vd i Innovation Park.
Här får studenterna på designprogrammet information om uppdraget, en ny trappa, av Fredrik Lindroos, vd i Innovation Park.

Kring trapp-projektet har Innovation Park engagerat företaget Eurostair, Karlstad, som tillverkar ståltrappor. Carl-Henrik Skotte arbetar med försäljning av ståltrapporna.

– Vår uppgift är att i stort visa upp hur vi tillverkar trappor, men vi kommer inte på något sätt att påverka hur den “nya” trappan skall se ut. Vi bidrar med sakkunskap. Klart att vi kanske hoppas på att trappan skall tillverkas i stål och att vi får det slutliga uppdraget, men det blir en senare sak.

Men trappan kanske görs i trä?

– Vi hittar säkert något företag som även kan klara den saken, säger Fredrik Lindroos.

En snackis

Att trappan blir en snackis bland universitetets cirka 14 000 studenter är noga ganska klart. Det har längre varit en brist att inte studenterna och Innovation Park hittat de rätta relationerna och kanske trappan blir en del av lösningen, eller åtminstone ger upphovet till att relationerna diskuteras..

– Nu river vi tag i den här frågan, menar Lindroos.

Han vill att Innovation Park skall främja fler typer av innovationsprocesser, där värmländska idébärare kan utveckla sina idéer

Om tre veckor kommer studenterna att presentera sina idéer hur den nya trappan skall se ut. Det sker i samband med Innovation Parks populära fredagsfrukost.

Artikeltaggar

DrivhusetEkonomiInnovation parkKarlstads universitetKronoparkenNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.