Jan Björklund avgår i höst

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jan Björklund kommer att avgå som partiledare för Liberalerna i höst.
Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Liberalernas partiledare Jan Björklund kommer inte att ställa upp för omval på partiets landsmöte i höst. Det meddelade han på en pressträff under onsdagen.

– Efter 12 år som partiledare är det dags att lämna stafettpinnen vidare. någon gång måste det ske, 12 år är lång tid för ett sådant här uppdrag, sa han på pressträffen.

– Hade vi hamnat i regering hade jag varit kvar ytterligare något år till, men jag hade inte varit kvar fram till nästa val. Det stora genomförandet är att vi fått januariavtalet på plats, även de som var kritiska är helt inställda på att det här ska fullföljas. Januariavtalet ligger fast.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.