Cykelvägar kan inte ha ”högsta prioritet”

Insändare
PUBLICERAD:

Karlstad vill vara en cykelstad och skriver på kommunens hemsida ”Vi vill att cyklandet ska öka i Karlstad. Vi arbetar hela tiden med att det ska bli ännu bättre, säkrare och smidigare att ta sig fram på cykel – oavsett årstid!”

Detta är ju utmärkt och uppmuntrade mig till att välja cykeln när jag skulle ta mig från centrum till Skåre tisdag 5/2. Det hade visserligen snöat under måndagen, men eftersom jag inte skulle cykla förrän vid lunchtid på tisdag tänkte jag att det säkert är plogat. Cykelvägen mellan Karlstad centrum och Skåre är markerad blå på kommunens karta ”Prioriterade cykelvägar”, vilket innebär ”plogas, sandas/grusas”.

Jag blev besviken och överraskad över att det långa sträckor var helt omöjligt att cykla på grund av upp till 7 cm snö och spårigt. Tydligt är även att biltrafiken prioriteras eftersom plogningen från den parallella bilvägen på sina ställen dränkt cykelvägen med snö.

Så här kan det inte se ut om cykelvägar är prioriterade att snöröjas, anser insändarskribenten.

Nåväl, jag tänkte att när jag cyklar tillbaka mot centrum efter klockan 18 så borde cykelvägen hunnit bli plogad. Tyvärr inte…

Ska det vara på detta viset?

Optimisten=cyklisten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.