Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad lockar Sveriges bästa tennisjuniorer

Publicerad:
Karlstads Tennisklubb är en av 12 föreningar i landet som får anordna ett varsitt JSM-race för 16-åriga tjejer och killar. Foto: Privat

I månadsskiftet juni-juli kommer många av landets mest lovande tennisjuniorer till Karlstad i jakten på en biljett till JSM-slutspelet i Båstad.

Junior-SM kommer i år i en ny kostym. Under perioden maj-augusti kommer en rad olika deltävlingar att spelas runtom i landet. I åldersklassen 16 år (både för tjejer och killar) har Karlstads Tennisklubb valts ut som värd till en av deltävlingarna.

Klubben har, bland många andra, sökt om att få anordna ett JSM-race, och nu har beskedet kommit från Svenska Tennisförbundet.- Vi fick beskedet strax före nyår, berättar Jonas Wahrolin som är ordförande i Karlstads TK. Han tror att Karlstad blev utvald som en av arrangörsklubbarna bland annat för att man lyckas vara en aktiv förening trots utmaningar som brist på tennisbanor.- Ett av kraven för att få anordna en JSM-tävling är fyra grusbanor, och det klarar vi, säger Wahrolin.

Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK, berättar om sommarens stora händelse.
Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK, berättar om sommarens stora händelse.

I åldersklassen 16 år, där Karlstad alltså är en av tävlingsorterna, kommer det att anordnas 12 deltävlingar. Vinnarna i varje deltävling går vidare till SM-slutspelet i Båstad. Men hoppet är inte ute för de spelare som inte vinner.- Man samlar poäng under tävlingarna, och de som fått flest poäng i deltävlingarna går också till slutspelet, berättar Jonas Wahrolin. Det är ett spännande upplägg!

Sommarens JSM-race i Karlstad blir en av höjdpunkterna i en fullspäckad tennisperiod för klubben. Tre stora tävlingar under fyra veckor - det blir en pangsommar för Karlstads tennisvänner!

Artikeltaggar

Tennis

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.