Brand i företagsfastighet i Säffle

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Företagsfastigheten på Fabriksgatan.
Foto: Claes Österman
En brand utbröt i en fastighet på Fabriksgatan i Säffle vid 18.20-tiden på lördagen.

Fastigheten ska inhysa ett företag och används inte som boningshus.

Enligt de första uppgifterna från räddningstjänsten ska branden ha startat på vinden och lågorna bekämpades då av styrkor från Säffle, Åmål och Svaneholm.

– Det är en stor träbyggnad i tre plan där det är svårt att komma åt där det brinner. Det finns en överhängande fara att det blir en totalskada men vi ska försöka hålla nere det här, säger räddningsledare Mikael Olsson.

Ingen ska ha skadats i samband med branden.

– Nej, ingen befann sig i byggnaden när det här bröt ut. Ägaren är underrättad och har också varit här, säger Mikael Olsson.

Polisen uppger på natten till söndagen att man har spärrat av på platsen och inlett en förundersökning om misstänkt grov mordbrand.

– Det är sedvanlig rutin. Vad jag förstår har hela huset brunnit ner till grunden. Vi bevakar brottsplatsen, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.