Hoppa till huvudinnehållet

Kristoffersson omutlig - två SM-guld till Värmland

Publicerad:
Stig Rune Skjaermoen och Johan Kristoffersson kan nu titulera sig svenska mästare i rally-sprint efter segern i Sundsvall.
Stig Rune Skjaermoen och Johan Kristoffersson kan nu titulera sig svenska mästare i rally-sprint efter segern i Sundsvall. Foto: Tony Welam/Teambild

Två värmländska guld och ett silver.

Det blev facit när motorsporten bredsladdade in i SM-veckan i Sundsvall.

Multiföraren Johan Kristoffersson var fullständigt omöjlig att stoppa - den här gången också.

– Rallysprint påminner en del om rallycross. Får man en bra start så är man ensam på vägen precis som här, skrattar Kristoffersson efter guldet.

Johan Kristoffersson gjorde även under SM-veckan som han brukar göra - han vann.
Johan Kristoffersson gjorde även under SM-veckan som han brukar göra - han vann. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Det spelar uppenbarligen ingen roll i vilken bil man sätter Johan Kristoffersson.

Den här gången handlade om SM, rally och sprint. Och det slutade precis som det brukar göra - med kristofferssonsk seger.

Den förväntade duellen mellan Johan och Patrik Flodin var en av snackisarna innan tävlingen, men när det väl skulle avgöras var värmlänningen omutlig.

Innan det blev skarpt läge pratade han om att göra en “banzai-tid” - och nog gick han på knock. I mål var 29-åringen nästan åtta sekunder bättre än tvåan Flodin.

– Det blev ingen riktig banzai-tid ändå. Jag hade ett litet misstag på vägen, men i stort var jag helt clean, det gick fort men städat och det blev en riktigt bra avslutning, säger den svenske mästaren leende.

Nu står Svenska rallyt för dörren och den mästerlige chauffören från Arvika.

Det återstår att se vad han kan ställa till med i WRC2-klassen där.

– I första hand ska jag försöka ta mig igenom hela rallyt. Det känns viktigt att få med alla kilometer som erbjuds. Men det blir nog en liten satsning på någon sträcka här och där, säger Johan.

Sebastian Eriksson vann SM-guld i rallycross.
Sebastian Eriksson vann SM-guld i rallycross. Foto: Lisa Olaison

Det blev ett värmländskt motorguld till.

Hagfors MK:s Sebastian Eriksson gjorde rakt igenom en lysande rallycrosstävling och stod till slut som vinnare - men det var inte utan raffel.

Finalduellen mot Oliver Eriksson levde nästan ända in på mållinjen.

Sebastian väntade med att ta den så kallade jokerkurvan till sista varvet, och det såg ut som om han skulle komma ut före Oliver. Men på väg ut ur nämnda kurva dök denne upp och lyckades lägga sig precis framför Sebastian.

– De sa på radion att det var lugnt, men när jag var på väg ut ur jokern såg jag att det inte var det, skrattar hagforsingen.

Men Oliver Eriksson hade satsat för hårt. Han klarade inte den följande kurvan utan kom för långt ut, slog i snövallen och snurrade.

– Han hade för hög fart, helt enkelt, säger Sebastian Eriksson.

Och fortsätter:

– Jag är otroligt nöjd med min insats, jag har kört snabbt och utan misstag och det var extra kul att vinna med tanke på hur hård konkurrens det var.

Det kunde ha blivit ytterligare en värmländsk medalj av högsta karat.

I crosscart-finalen fanns Jimmie Österberg på plats. Team Westom-föraren gjorde en mycket habil tävling, men fick till slut ge sig mot suveräne Martin Enlund.

Artikeltaggar

Jimmie ÖsterbergJohan KristofferssonMotorsportSebastian Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.