William Tyler - En kosmisk vandrares bekännelser

Skivor
PUBLICERAD:

William Tyler

Goes West
(Merge)

Ett hymnarium till moder jord och hennes vibrerande närvaro i kosmos. William Tyler kan enbart med instrumentala, väna melodier fånga ljusets alla skiftningar och Goes West känns som en mikroskopisk granskning i att bara vara.

Meditation för den nutida människan. Alpine Star öppnar albumet och känslan är nästintill densamma som att beskåda den första vårsolen efter en lång och kall vinter. Not in Our Stars karaktäriseras av en mjuk flöjtmelodi.

Att urskilja albumets låtar är inte det enklaste, det kanske inte heller är meningen. William Tylers skicklighet att berätta och skapa enbart med melodier är inte på något sätt sammanflytande så det känns platt. Det är snarare en vandring i ett ljudlandskap som landar vid ett vattenhål i öknen. Där de röda minimala sandkornen flyter samman till en grandios upplevelse. Där naturens olika uttryck flyter ihop till ett hav av bekännelser från en modern tid.

Bästa låt: Our Lady of the Desert

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.