The Delines - Färgstarkt om livets hjältar

Skivor
PUBLICERAD:

The Delines

The Imperial
(Deco/Border)

Willy Vlautin har stegvis fasat ut sig själv från Richmond Fontaine liksom för att slippa vara i fokus och koncentrerar sig nu på The Delines i stället.

Det är fortfarande han som skriver alla låtarna men sången har han överlåtit till Amy Boone. Hon har en inlevelsefull och mjuk röst som passar bra men det är inte utan att man trots allt saknar Willys egen.

Som vanligt är det ett färgstarkt galleri av vindpinade människor mitt i vardagen, men som det ändå är lätt att tycka om. I små noveller berättar Vlautin tillräckligt lite för att man ska måla upp desto större bilder själv, vare sig det handlar om att bli lämnad, hamna snett i livet, leta efter mannen på stan eller komma ut ur fängelset efter tio år.

Musiken är lite skarpare och mer stringent än The Delines första skiva och här ryms både country med soul-stänk och blås och steel. En vacker skiva om livets sanna hjältar.

Bästa låt: The Imperial

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.