Sharon van Etten - En trip down the memory lane

Skivor
PUBLICERAD:
Sharon Van Etten performs on day two of the Austin City Limits Music Festival's first weekend on Saturday, Oct. 6, 2018, in Austin, Texas. (Photo by Jack Plunkett/Invision/AP)
Foto: Jack Plunkett

Sharon van Etten

Remind Me Tomorrow
(Jagjaguwar)

Med Remind Me Tomorrow lyckas singer-songwritern Sharon van Etten klä in sin släpiga röst i knivskarpa och råa melodier. Elektroniska inslag och trasigt svärtade 80-tals referenser är det som omsvärmar van Ettens annars avskalade aura. Men musiken ligger fortfarande nära hjärtat, en trip down the memory lane.

Tydligast blir det i Seventeen som blickar både framåt och bakåt på New Yorks myllrande gator av ensamhet och nostalgi. Det är både medryckande men samtidigt vackert. Organiskt, hårt och bräckligt. Jupiter 4 är mer av en drömsk dystopiskt klang och just detta spår får tankarna att osökt vandra till Nick Caves senare album som ofta går närmare en gungande rituell sammanslutning.

Att Remind Me Tomorrow går mot ett mer utbroderat sound än hennes tidigare verk gör inget. Det är nu det blir intressant att ta del av en ny väg. En stig som känns igen men samtidigt öppnar upp för nya vyer. Där alla hennes styrkor såsom den dova rösten och berättandet, får prövas i nytt ljus.

Bästa låt: Jupiter 4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.