Mono Mind - Gessle förnyar sig

Skivor
PUBLICERAD:

Mono Mind

Mind control
(BMG/Warner)

Lagom till 60-årsdagen avslöjade Per Gessle att det är han som ligger bakom det elektroniska projektet Mono Mind, där medlemmarna är fiktiva figurer med låtsasnamn. Helena Josefssons stämma känner man lätt igen men Gessles röst, om det nu är det, är förvrängd till oigenkännlighet.

Någonstans inne i låtarna anas ändå vår störste popsmed och det är fullt möjligt att tänka sig flera av dem i omstöpt form på någon Roxette-platta och släktskapen hörs mellan till exempel Joyride och Down by the riverside. I längden blir det enerverande för den som inte gillar vocoderförvrängda röster, men den här musiken ska ju förstås främst funka i ett annat sammanhang, vilket den bevisligen gjort. Det är nu inte första fiktiva gruppen Gessle är med i men där Lonely Boys landade på hakspetsen blir det lite spretigare och tunnare med Mono Mind.

Fast för kreativiteten och viljan att förnya sig blir det bonuspoäng.

Bästa låt: Tell him I said hi!

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.