Maggie Rogers - Bitvis helt rätt

Skivor
PUBLICERAD:

Maggie Rogers

Heard it in a past life
(Capitol/Universal)

Risken är stor att ni redan är less på att höra historien om hur Pharrell Williams blev helt golvad av Maggie Rogers musik. Det hela finns dokumenterat i ett youtubeklipp, för den som missat det. Som tur är finns det anledning att uppskatta Rogers musik på egen hand, även utan virala filmklipp.

En del av hennes egensinne tycks ha gått förlorad när hon nu tar klivet upp på ett större skivbolag, men här finns tillräckligt mycket kvar för att det ska bära. Bitvis låter hon lite för bekant, när det ekar av bland annat Florence & the Machine. Det blir lite tillrättalagt ibland, för att vara henne. Andra gånger träffar hon dock så där rätt som vi hoppats, som i The knife eller Light on. Heard it in a past life är ett bra album, helt enkelt. Men Rogers kan ännu bättre.

Bästa låt: The knife

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.