Idol besöker Karlskoga

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Årets Idoljury består i år av Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita
Femtonårsjubilerande tv-programmet Idol firar med att göra en av de största castingturnéerna hittills och kommer bland annat att besöka Karlskoga i vår.

Enligt presstjänsten hos TV4 är besöket i Karlskoga ingen audition där Idoljuryn medverkar utan i stället ett besök under programmets förturné.

Idolteamet, med cirka fem personer knutna till produktionen, besöker Folkets hus i Karlskoga lördagen den 2 mars.

Förutom var och när Idol besöker fanns inga specifika detaljer om besöket just i Karlskoga under torsdagen.

– Det är Idolteamet som besöker Karlskoga med syftet att hitta nya tävlande, våra uttagningar ser olika ut från år till år. I år besöker vi fler städer än vad vi gjort tidigare och det är fantastiskt kul, säger Tanja Tabrizian, press- och pr-kontakt vid TV4.

Varför valde ni just Karlskoga i år?

– Vi har aldrig varit där och är nyfikna på vad det finns för talanger i Karlskoga med omnejd.

Övriga orter som får besök av tv-programmets förturné är Boden, som är först ut den 9 februari, följt av Motala, Växjö, Härnösand, Hudiksvall, Borlänge och slutligen Karlskoga den 2 mars.

Själva auditionerna av en mer traditonell karaktär kommer hållas i tre storstäder under våren: Malmö, Göteborg och Stockholm.

Där kommer årets idoljury också att medverka, som i år består utav en kvartett: Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få fira femtonårsjubileum med Idol i år. Det är ett av våra mest engagerande program och vi ser mycket fram emot att upptäcka nya talanger, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol 2019.

Sebastian Walldén vann fjolårets Idol och fick låten Everything som sin vinnarlåt.

Idol vann också en kristall 2018 i kategorin årets underhållningsprogram.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.