Hoppa till huvudinnehållet

Gyllene Tider till Mariebergsskogen på avskedsturné

Publicerad:
Gyllene Tider avskedsturnerar. Foto: ADAM IHSE / TT

Ett nytt album kommer i vår och sedan drar Gyllene Tider ut på en avskedsturné som inleds i Halmstad den 4 juli. 17 konserter blir det totalt och den 31 juli når bandet Karlstad och Mariebergsskogen.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband, skriver Per Gessle i ett pressmeddelande till NWT.

Albumet som släpps i vår blir bandets sjunde och inspelningarna har gjorts i Frankrike.

Det är första gången vi åker utomlands och spelar in, så det ska bli otroligt kul. Per har spelat in ganska enkla demos för att lämna alla dörrar öppna för bandet att arrangera låtarna tillsammans, säger gitarristen Mats ”MP” Persson.

Biljetterna släpps den 5 februari.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod att konserten i Karlstad skulle hållas den 2 augusti. Detta är ändrat. Konserten är alltså i stället den 31 juli.

Artikeltaggar

Gyllene TiderKarlstadMariebergsskogenNöje/KulturNyheterPer Gessle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.