Evergrey - Ett stormigt äventyr

Skivor
PUBLICERAD:

Det är effektfullt och dramatiskt när vokalisten och gitarristen Tom S. Englund presenterar sista delen i ”Hymns for the broken”-trilogin som föregicks av just ”Hymns for the broken” och ”The storm within”.

Melankolin ligger som en slöja över musiken och uttrycket är högst allvarsamt. Göteborgarna, precis som titeln avslöjar, tar sin metafor till havs och avhandlar individens sårbarhet. Livet, likt havet, är ett äventyr.

Låtarna är fyllda av elektrofonier, starka melodier och tungt progressiva riff. Stundom effektfullt för att nästa stund bli lite väl pretentiöst och blödigt. Balansen är hårfin och kvintetten både bemästrar metodiken för att stunden senare falla på eget grepp. The atlantic bör konsumeras i sin helhet trots den något stretchade speltiden. En stormigt strapats där Tom sjunger med en inlevelse som om hans liv hängde på insatsen. Jag är kluven, men ändå imponerad.

Bästa låt: Weightless

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.