• idag
  8 juli
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Denz - Självsäkert sväng

Skivor
PUBLICERAD:

Denz

Medan vi lever
(Universal)

Vi har sett Denz namn röra sig i periferin ett tag nu. Efter ett antal starka singlar släpper han nu sitt debutalbum, och det är helt fantastiskt. Ett direkt nödvändigt tillskott till svensk hip hop, med sköna dancehall-influenser och benknäckande sväng.

Denz är helt oemotståndlig när han släpper alla tyglar och bara blåser bort dansgolvet med beats och rytmer som tycks leva sitt eget liv. Men han är stark även när han lugnar ner tempot och bara berättar, som i stämningsfulla Tider. Det blott åtta spår långa albumet har ingen som helst dödtid eller utfyllnad. Denz självsäkra hand får alla bitar på rätt plats. Allt eller nada? Vi tar allt, tack.

Bästa låt: Allt eller nada

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.