Bring me the horizon - Förväntat oförväntad

Skivor
PUBLICERAD:

Bring me the horizon

Amo
(RCA/Sony)

Engelsmännens styrka är deras musikaliska mångfald och flexibla inställning till förändring. Det är också deras akilleshäl. Ingenting förvånar längre och varje giv är en ny historia med nya möjligheter och förväntade förändringar.

Vi bjuds på en sorgsen kärlekshistoria där kvalitén är på elitnivå, men det blir trubbigare när konstellationer tonar ner sin tidigare pubertala coresida som rev fint i helheten. De elektroniska elementen dominerar ljudbilden och där metalcoren gick ut kom en mer powerpopig sida in. Trevlig på sitt sätt och det går inte klaga på kreativ energibrist.

Allmängiltigheten har fått större utrymme och även om musiken alltid har varit lättillgänglig så har de klättrat ännu ett par pinnhål på den populärkulturella stegen. Inställningen är helt klart härligt punkig och ”vi gör vad fan vi vill”-sund, och med facit i hand överensstämmer det väl med bandets stående nyfikenhet.

Bästa låt: Nihilist blues

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.