Ace Combat 7 - Korkat men kul

Spel
PUBLICERAD:

Okej, Ace Combat-serien är knappast kända för sin djupt realistiska flygsimulation. De är mer Top Gun än en akademisk flygutbildning. Inte mig emot, förstås. Ace Combat 7 har alla seriens kännetecken. Det är snabbt, snyggt, pompöst och enormt dumt.

Om vi snackar manus är Top Gun Shakespeare jämfört med Ace Combat 7. Det är så dumt att det fladdrar för ögonen ibland. Men vi är inte här för en engagerande berättelse, utan för snabba luftstrider med imponerande explosioner, vädereffekter och dödsföraktande manövrer. Och det får vi.

Det är en aning lättviktigt, och i längden blir det också en aning tjatigt. De nya inslagen med väder och molneffekter är välkomna, men ändrar inte en i grunden väldigt bekant formel. Jag kan känna att det går lite på rutin emellanåt, trots att spelet gillar att slå på de största trummorna det kan hitta.

Till syvende och sist får ändå Ace Combat 7 jobbet gjort. Vi får precis det vi förväntar oss, på gott och ont. Men mest gott. I alla fall för alla som inte kan sluta drömma om att vara Maverick från Top Gun. Var bara beredd på att stänga av hjärnan. Annars kommer du få huvudvärk av storyn.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.