• idag
  7 juni
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   1.9 mm
 • måndag
  8 juni
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  10 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Stängs av efter ny huvudtackling

Ishockey
PUBLICERAD:
Jesper Jensen stängs av i sex matcher för en ny huvudtackling.
Foto: Erland Segerstedt/TT
I höstas stängdes han av efter att ha huvudtacklat Färjestads Per Åslund. Nu är Jesper Jensen avstängd igen.

Jesper Jensen, som nyligen lämnade Brynäs för att spela i Skellefteå, stängs av i sex matcher och får böta 73 313 kronor för en huvudtackling mot Rögles Daniel Zaar. Zaar, som säsongen 2012/2013 spelade 15 matcher i BIK Karlskoga som inlånad från Rögle, fick Jensens armbåge i huvudet i tisdagens match.

Jensen blev i oktober avstängd i fem matcher och fick då böta närmare 49 000 kronor för en huvudtackling på Per Åslund. Åslund fick en kraftig hjärnskakning och har inte spelat sedan dess. Det är med tanke på den tidigare avstängningen som disciplinnämnden ser extra allvarligt på situationen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.