Flera älgolyckor i länet under onsdagen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Flera älgolyckor har inträffat på de värmländska vägarna under tidiga delen av onsdagskvällen.

Först rapporterades om en viltolycka som inträffade på länsväg 728 vid 16.30-tiden på onsdagen.

Det var en personbil som kolliderade med en älg vid Hösserud cirka fyra kilometer sydost om Forshaga. Enligt polisen ska ingen person ha skadats i samband med olyckan men älgen, som misstänktes ha skadats, försvann till skogs och eftersöktes av jägare.

En timme senare meddelade polisen att en älgolycka inträffat på riksväg 61 vid Finnebäckskorset.

Den skadade älgen ska där ha blivit liggande i diket efter kollisionen där den avlivades av polis. Föraren av bilen, en man född 1966, klagade över ryggsmärtor men ska inte ha skadats allvarligt. Bilen ådrog sig omfattande skador och fick bärgas från platsen.

Ytterligare en olycka inträffade strax före klockan 18 när en personbil körde på en älg på länsväg 525 norr om Björnbyn drygt sex kilometer norr om Svaneholm.

Inga personskador finns rapporterade men även här misstänks älgen ha skadats innan den försvann till skogs.

Polisen går nu ut med en varning till alla bilister:

“Den senaste tiden har det dagligen skett mängder av viltolyckor på olika platser i Värmland. Tänk på att hålla en fart som är lämplig i förhållande till väglaget. Det är farten som dödar”

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.