SD vill ha tiggeriförbud i Karlstads kommun

Publicerad:

Sverigedemokraterna vill i en motion att kommunfullmäktige ska besluta att det införs ett lokalt förbud mot tiggeri i Karlstads kommun.

SD skriver att partiet förordar ett nationellt förbud mot tiggeri och att Högsta förvaltningsdomstolen gav Vellinge kommun rätt att införa tiggeri på avgränsade platser och menar att det är tillåtet även för andra kommuner att göra samma sak.

Partiet vill att förbud mot tiggeri ska införas utanför och i anslutning till samtliga matbutiker i hela kommunen, vid resecentrum, vid systembolagen i kommunen samt utanför och i anslutning till entréer samt inne i köpcenter.

Man vill även att förbudet ska kunna utökas till de platser där tiggeri upplevs störa den allmänna ordningen.

Artikeltaggar

Karlstads kommunKarlstads kommunPolitikSverigedemokraternaTiggeri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare