Coop Värmland bygger om i Sunne

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Coop Värmland fortsätter att bygga om sina butiker. Nu är det dags för Coop i Sunne att få en ansiktslyftning.

– Coop har av tradition alltid haft en stark och stabil ställning här i Sunne. Med hjälp av ombyggnaden kommer vi i en nära framtid att ta butiken mot helt nya höjder, säger butikschef Anders Wendegård i ett pressmeddelande.

Butiken i Sunne kommer att göras om både in- och utvändigt. Nytt i butiken blir bland annat butiksbageri, salladsbar samt både snabbkassor och shop-express.

I slutet av mars beräknas ombyggnaden vara klar.

– Vi kommer att ha öppet precis som vanligt under hela ombyggnadstiden och i slutet av mars kommer vi att fira den nya butiken med en riktig fest för hela Fryksdalen. Detta kommer att bli riktigt roligt både för oss och för kunderna, utlovar Anders.

Butiken kommer efter det att benämnas som Coop - kort och gott.

– Satsningen är ytterligare ett konkret led i den strategi som styrelsen lagt fast att vi ska ha Värmlands bästa dagligvarubutiker. Efter de positiva erfarenheter vi haft sedan tidigare omställningar känns det jättebra att vara igång även i Sunne, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander.

Coop Värmland har hittills ställt om ett trettiotal butiker och nu återstår drygt fjorton.

Vilka butiker står näst på tur?

- Vi har några på gång, men vi fortsätter ungefär som förra året. Vi tar det pö om pö och låter kassaflödet avgöra, säger kommunikationschefen Klas Olsson.

Upprustningen av butikerna har haft en positiv inverkan på försäljningen och storsatsningen på Välsviken har visat en fortsatt stark utveckling. Ännu är det för tidigt att summera verksamhetsåret 2018, men en god tillströmning under jul och nyår verkar ha inneburit ett lyft.

- Vi tycker att pusselbitarna faller på plats. Det är en riktigt bra känsla i föreningen, säger Klas Olsson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.