Tjernström gör comeback

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det där med att lägga av kan vara svårt.
Värmländske AIK-profilen Daniel Tjernström, 44, gör nu comeback på fotbollsplanerna.
Daniel Tjernström under sin sista allsvenska match. Nu blir det comeback i sexan.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Det är snart sex år sedan Karlskogasonen Daniel Tjernström tog av sig den svarta AIK-tröjan för sista gången.

Han gjorde det som en av klubbens legendarer efter 395 matcher, ett SM-guld och två cupguld. Han monterade verkligen in sig den anrika klubbens historiebok genom att svara för det avgörande målet när AIK tog SM-guld genom seger med 2–1 mot IFK Göteborg 2009.

Nu gör den förre KB Karlskoga och Degerforsspelaren comeback - i division sex-laget FC Sampierdarenese Stoccolma.

- Jag visste att suget skulle komma tillbaka förr eller senare och nu känns det kul igen, säger Tjernström till expressen.se.

I “FC Samp” kallar man det en prestigevärvning:

– Jag är överväldigad över att "Tjerna" valt att tacka ja till att spela för oss och han kommer, förutom med sina otvivelaktiga kunskaper på fotbollsplanen, även vara ett uppskattat tillskott på sidan av planen, säger sportchefen Viktor Morgården.

Det är ett kändisspäckat lag som Tjernström kommer att representera. Här finns såväl ex-allsvenskar som skådespelare och mediaprofiler.

Här följer ett axplock: Andreas Johansson, Kenneth Höie, Enrico, Marcus Johannesson, Olle Sarri, David Fjäll, Patrick Ekwall, Simon Bank, Thomas Wilbacher, Jensa Gustafsson, Nicke Bergh och Özz Nûjen.

Och Daniel Tjernström är peppad inför säsongen i division 6-nykomlingen:

– Det känns jättebra. Jag var rätt trött på fotboll ett tag, men jag visste att suget skulle komma tillbaka förr eller senare och nu känns det kul igen. Jag ser fram emot säsongen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.