Nytt naturreservat i Värmland

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Päggonätto i Torsby kommun.
Foto: Länsstyrelsen i Värmland
Snart återfinns 200 naturreservat i Värmland. Länsstyrelsen har nu nämligen fattat beslut om bildandet av naturreservatet Päggonätto i Torsby kommun.

– Päggonättos våtmarker hör till de finaste i länet och ingår i länets Myrskyddsplan. Det är också utpekat som ett Natura2000-område, vilket betyder att det ingår i EU:s nätverk av skyddsvärda naturområden, säger Helena Malmestrand, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen Värmland, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.