Nytt naturreservat i Värmland

Publicerad:
Päggonätto i Torsby kommun. Foto: Länsstyrelsen i Värmland

Snart återfinns 200 naturreservat i Värmland. Länsstyrelsen har nu nämligen fattat beslut om bildandet av naturreservatet Päggonätto i Torsby kommun.

– Päggonättos våtmarker hör till de finaste i länet och ingår i länets Myrskyddsplan. Det är också utpekat som ett Natura2000-område, vilket betyder att det ingår i EU:s nätverk av skyddsvärda naturområden, säger Helena Malmestrand, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen Värmland, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

NaturreservatNyheterTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare