Bubbel från Byrån: Sömlös kriminalitet

Signerat
PUBLICERAD:
Fem skönsjungande unga herrar som framför låttexter om hur Storbritannien krossar deras hjärtan då landet lämnar EU ska försöka vända utvecklingen, skriver Byrån
Foto: Frank Augstein/AP
Byrån ser framför sig klimatpaniksgretorna som framför utsläppskupletter, lööflöfvenska mittenduetter och dörrmattstrion.

I Kalmar har böcker om stickning på både svenska och norska stulits från biblioteket med utstuderade metoder. Byrån befarar att Polisen bör förbereda sig för en ny typ av kriminalitet. Tjuvar i hemstickade rånarlusekoftor som tråcklar sig igenom lagens maskor och nästar in litteratur bakom kappfodret.

Förhoppningsvis opererar den lokala polisen med så pass täta stygn att även dessa kriminella textilfanatiker kan sys in omgående.

Pojkbandspolitik

Lagom till Brexitprocessens slutskede hävdas från den nederländska visuella berättaren Julia Veldman att debatten har handlat om för mycket ekonomi och för lite känsla. Därför var hon med och startade pojkbandet Breunion Boys. Fem skönsjungande unga herrar som framför låttexter om hur Storbritannien krossar deras hjärtan då landet lämnar EU ska försöka vända utvecklingen.

Om denna oortodoxa pojkbandspolitik fungerar kan det revolutionera politiken även i Sverige. Byrån ser framför sig klimatpaniksgretorna som framför utsläppskupletter, lööflöfvenska mittenduetter och dörrmattstrion som alla försöker rädda politiken från historiska misstag.

Politisera inte, men...

En moderat riksdagsledamot har föreslagit att Svenska kyrkan inför en maxtaxa för medlemskap. För den som glömt plikten att ge tiondet och söker nya intäkter att täcka för eventuella skattebortfall i processen föreslår Byrån en skatt på motsägelsefulla förslag, särskilt för politiker som kritiserar kyrkans politisering men samtidigt vill styra henne.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.