Hoppa till huvudinnehållet

Kristoffersson vann Bergslagsrallyt

Publicerad:
Johan Kristoffersson rattade tillsammans med sin kartläsare Stig-Rune Skjærmoen hem segern i Bergslagsrallyt. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Johan Kristoffersson fortsätter vinna allt han tar sig för.

Under lördagen blev det seger i Bergslagsrallyt, årets första SM-deltävling.

Kristoffersson, som tävlade i huvudklassen (R5), vann rallyt med tio sekunders marginal ner till tvåan Patrik Flodin och ytterligare 29 sekunder ner till trean Martin Berglund, regerande svensk mästare.

– Jag tänkte inte så mycket på just hur tätt det var mellan oss, men eftersom Patrik och Martin har större erfarenhet av att åka i ett jämnt tempo så blev det en bra referens för mig själv när jag såg deras tider, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

30-åringen från Arvika gick upp i ledning på sträcka tre och höll sedan konkurrenterna bakom sig hela vägen in i mål.

– I början kändes det lite stelare och mer orytmiskt, men under eftermiddagen gick det stadigt och fort, säger Kristoffersson.

– Jag har kört mitt eget race. De sträckor där jag har klämt till lite extra har tiderna varit bra, men även där jag har hållit igen har de stått sig i konkurrensen.

Stämningen var på topp när Stig Rune Skjaermoen och Johan Kristoffersson vann Bergslagsrallyt.
Stämningen var på topp när Stig Rune Skjaermoen och Johan Kristoffersson vann Bergslagsrallyt. Foto: Tony Welam/Teambild

Patrik Flodin, som förövrigt har den värmländske kartläsaren Göran Bergsten vid sin sida, är mycket imponerad över Kristoffersson.

– Johan var rejält tuff. Han kommer bli en kul nöt att knäcka, men samtidigt jäkligt inspirationshöjande. Vi hade en snurr på tredje sträckan, men vi hade inte kunnat göra något åt honom ändå. Jäkligt kul, men samtidigt frustrerande när jag tycker jag kör fullt. Det kommer bli en enormt kul säsong”, säger Flodin i ett pressmeddelande.

Noterbart är även att Torsbybördige Dennis Rådström lämnar Bergslagsrallyt som segrare.

Han vann klassen otrimmat tvåhjulsdrivet – 3.1 sekunder före Nyköpings Hampus Jakobsson.

– Det är häftigt att se vilket tempo våra svenska juniorer har här hemma. Det har varit en hård fight hela dagen, och vi är nöjda med insatsen, säger Rådström i ett pressmeddelande.

Bergslagsrallyt, med start och mål i Ludvika, bestod av åtta sträckor och mätte 12,7 mil.

Härnäst väntar SM-sprinten i Sundsvall på fredag där såväl Dennis Rådström som Johan Kristoffersson kommer delta.

Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson vann klassen otrimmat tvåhjulsdrivet.
Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson vann klassen otrimmat tvåhjulsdrivet. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

BergslagsrallytDennis RådströmJohan KristofferssonMotorsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.