Hundratals arbetar för att bevara Auschwitz

Helg
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En transport med judiska lägerfångar har kommit fram till Auschwitz. Bilden togs i maj 1944 och finns i Holocaustmuseet Yad Vashems arkiv i Jerusalem.
Foto: Anonymous
För tio år sedan föreslog den holländske arkiteturhistorikern Robert Jan van Pelt någonting mycket kontroversiellt. När den siste överlevande från Auschwitz avlider bör området stängas och - för att hedra alla som mördades där och de som överlevde - låta naturen ta över. Gräs och träd och buskar och det fysiska förfallet för byggnader och övriga föremål skulle utradera och dölja platsen.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.