Fortsatt struligt för Tidemand

Publicerad:

Pontus Tidemand har det fortsatt struligt i Monte Carlo-rallyt.

Redan på lördagens första sträcka åkte värmlänningen på en punktering.

– Det började bra, men sex kilometer in på den första sträckan fick vi en smygpunka och blev tvungna att stanna och byta däck. Vi hade bara ett i reserv med oss så efter det fick vi vara extra försiktiga, särskilt som de torrare sektionerna är svåra med dubbdäck. Det sladdar mycket så visst är det kul, men man sätter inte de snabbaste tiderna, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Tidemand, som stötte på patrull redan under fredagen och tvingades bryta på sträcka sex, tappade därmed ytterligare mark på WRC-klassens övriga VM-ekipage.

Målsättningen om att ta sig i mål är dock fortfarande vid liv.

– Jag är glad att vi är här, fortfarande är med i tävlingen och gör exakt vad vi kom hit för. Nu ska vi fortsätta såhär och klara av de sista sträckorna i morgon och sen har vi gjort genrepet inför Rally Sweden, säger Tidemand.

Av Monte Carlo-rallyt återstår fyra sträckor; tolv är avklarade och i ledning är fransmannen Sébastien Ogier - 4.3 sekunder före Thierry Neuville och trea är Sébastien Loeb, 1.58,7 bakom Ogier.

Artikeltaggar

Pontus TidemandRallyWRC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare