Kristinehamns kommun pausar landsbygdsbesök

Politik
PUBLICERAD:
Foto: Kasper Norling
Under 2012 började kommunens tjänstemän att besöka tätorter på landsbygden. Nu har kommunen beslutat att ta en paus från träffarna med invånarna.

Anledningen till att man började med de årliga besöken på tätorterna på landsbygden var för att kunna ha en närmare dialog med invånarna.

Men i år kommer inga sådana träffar att genomföras, det meddelade kommunen på fredagen.

Nu ska tjänstemännen istället lägga sin tid på att färdigställa en service- och landsbygdsplan.

– Vi anser att arbetet med göra klart förslaget till service- och landsbygdsplanen är så viktigt att tjänstemännen ska prioritera detta, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin.

Syftet med planen är att få en helhetsbild av utbud och tillgången till service på landsbygden. Kommunen är inte främmande för att landsbygdsträffarna återkommer under 2020 i någon form.

– Sedan ska också jag och andra politiska representanter under året besöka olika platser i kommunen för att ge invånarna möjlighet och träffa oss och ställa frågor och framföra sina åsikter, säger Marie Oudin.

Under landsbygdsträffarna har flera ämnen varit flitigt diskuterade. Bland annat har service, vård och skola varit aktuella samtalsämnen, men även turism och en attraktiv livsmiljö för invånarna.

– En del frågor och synpunkter har vi kunnat åtgärda eller ge svar på direkt. Andra frågor har behövt gå vidare för politisk behandling, säger planeringschef Kalle Alexandersson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.