Hopp om utdelning på Idrottsgalan

Sport
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Johan Kristoffersson har chansen att vinna ytterligare två prestigetitlar på Idrottsgalan ikväll, då chansen finns kvar både i Jerringprisomröstningen och som nominerad i kategorin “Årets manliga idrottare”.
Ikväll är det dags för den stora Idrottsgalan och det finns fler orsaker än vanligt att hålla koll på den då det är två västvärmlänningar som är i högsta grad involverade i tre av de tyngsta kategorierna.

Tvåfaldige rallycrossvärldsmästaren är nominerad som en av fyra i kategorin "Årets manliga idrottare", där han tampas mot stavhopparen Armand Duplantis, slalomåkaren André Myhrer och skidskytten Sebastian Samuelsson.

Kristoffersson är också en av de åtta återstående finalisterna i Jerringprisomröstningen, där svenska folket själva får rösta fram sina favoriter.

Västvärmländskt är det också i kategorin "Årets lag" där Tre Kronor, med västvärmlänningen Jacob de la Rose, vann VM-guld i somras. Tre Kronor tampas med curlinglaget Lag Hasselborg, herrlandslaget i fotboll och herrstafettlaget i skidskytte.

Jacob de la Rose är, tillsammans med Tre Kronor, nominerad i kategorin “Årets lag”.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.