SD-politiker lämnar partiet efter inlägg på Facebook

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sverigedemokraten Erik Wennerström, ledamot i Torsby kommunfullmäktige, lämnar sina politiska uppdrag efter helgens uppmärksammade inlägg på sociala medier: En bild på Christer Pettersson med texten, “Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?“

– Jag och Erik har haft samtal och vi har gemensamt kommit fram till det beslutet. Erik tar konsekvenserna av sin olämpliga och ogenomtänkta delning på Facebook och lämnar politiken med omedelbar verkan, säger Runar Filper, distriktsordförande i Sverigedemokraterna.

Det var efter att Stefan Löfven valdes till Sveriges statsminister som inlägget började delas, något som också Erik Wennerström gjorde. SVT Nyheter Värmland var först med att rapportera om detta.

– Det fanns inga betänkligheter om att göra på något annat sätt, säger Filper.

Och fortsätter:

– De här sakerna finns det inte plats för i politiken. Erik har accepterat detta.

Erik Wennerström själv menar att inlägget var ironiskt.

– Det var ironi och det stod i kommentarsfältet. Men den som anmälde mig till SVT Nyheter skicka bara bilden, inte kommentarerna, skriver han till NWT.

Hur kommer det sig att du avgår?

– Jag avgår för att Runar (Filper) sa att det var bäst så.

Hur partiet tar detta vidare är inte klart.

– Vi får se vad det får för ytterligare följder, säger Runar Filper.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.