Hoppa till huvudinnehållet

Kunder skulle tanka bensin – fick diesel i tanken

Publicerad:
Det var under fredagskvällen som ett antal bilister skulle tanka bensin – men i stället fick diesel i tanken.
Det var under fredagskvällen som ett antal bilister skulle tanka bensin – men i stället fick diesel i tanken.

Din-X i Töcksfors stängdes under fredagskvällen. Anledningen – flera kunder fick diesel i tanken i stället för bensin.

– Olyckligt såklart, men vi ska självklart se till att alla som drabbats av det här får hjälp, säger Rikard Ohlin som driver pumpstationen i Töcksfors.

Det var alltså under fredagskvällen som ett antal bilister skulle tanka bensin – men i stället fick diesel i tanken.

– Det uppdagades av att en kund som fått stopp på bilen ringde mig och när nästa samtal kom en stund senare så förstod jag vad som hade hänt. Totalt fick jag väl ett tiotal samtal under kvällen, berättar Ohlin.

Vad som ligger bakom missödet på pumpstationen är fortfarande oklart.

– Vi vet inte om det om det blivit något fel via leverantören eller vad det beror på. Men nu är i alla fall stationen stängd och vi kommer att skicka en tekniker dit på måndag för att ta reda på vad det är som har hänt.

Rikard Ohlin som driver pumpstationen i Töcksfors.
Rikard Ohlin som driver pumpstationen i Töcksfors.

Ska inte chansa

Att den här typen av händelser inträffar är ytterst ovanligt enligt Rikard Ohlin.

– Jag har sålt bensin i 32 år och aldrig varit med om det tidigare. Ska man tänka positivt så hade det ju dock varit ännu värre om det istället varit dieselbilar som tankats med bensin.

Enligt försäkringsbolaget If ska man inte chansa med att köra med bilen om man råkat tanka diesel i en bensinbil eller tvärtom.

Försäkringsbolaget skriver på sin hemsida att körning med fel bränsle i tanken kan ge stora skador på motorn. Det kan räcka att du vrider om nyckeln för att det felaktiga bränslet ska dras in i systemet och förstöra motorn.

Artikeltaggar

BensinmackNyheterTöcksfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.