Livekarusellen är tillbaka

Publicerad:

Den 19 januari är det dags för att kicka igång den tolfte säsongen av Livekarusellen. 44 musikakter från 18 olika orter i Värmland och Örebro spelar på UNO i Karlstad för att försöka ta sig vidare till distrikts- och riksfinal.

Eventet består av tre delar. Allt startar med Katapulten som, för alla medverkande akter, följs av två scenframträdanden runt om i Värmland och Örebro. Efter det går några vidare till en distriktsfinal och därefter får endast en komma vidare till riksfinalen där man får representera sitt län.

Förra året kammade Arvikabandet Children of the Sün hem storvinsten och nu har ytterligare drygt 30 värmländska akter, varav 10 från Karlstads kommun, chansen.

Ledorden för Livekarusellen är spelglädje, ny musik, lärande och utveckling. Målet är att skapa en möjlighet för lokala band och artister att få utvecklas och få snabb feedback från erfarna personer inom musikbranschen.

Arvikabandet Children of the Sün gick vidare till riksfinalen 2018 och vann.
Arvikabandet Children of the Sün gick vidare till riksfinalen 2018 och vann. Foto: Pressbild

Artikeltaggar

ArvikaKarlstadKarlstadslivKonserterLivekarusellenÖrebroUngdomens hus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare