Brinnande tröja bakom utryckning till Norrstrandsskolan

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Vid 18.30-tiden gick det automatiska brandlarmet på Norrstrandsskolan i Karlstad. När räddningstjänsten kom dit visade sig att någon eller några slängt in en brinnande tröja i en ventilationstrumma.

– Gallret hade brutits upp och sedan hade föremålet kastats in. Branden hade självslocknat men det blev en del rök i skolans lokaler, berättar Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen.

Två polispatruller kallades till platsen. Patrullerna fick in uppgifter om att antal ungdomar setts vid skolan i samband med händelsen som enligt polisen troligtvis kommer att rubriceras som skadegörelse.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.