Hoppa till huvudinnehållet

Politiska möten kan inledas – med diktläsning

Publicerad:
Reporter Daniel Larsson
Daniel Larsson
daniel.larsson@nwt.se

När kommunfullmäktigemötena i Kil ska börja kan det framöver komma att ske med – en dikt.

Kommunala handlingar, beslut och debatter. Nu kan det också bli kulturinslag varje gång politikerna i kommunfullmäktige i Kil sammanträder.

I höstas skickade två invånare in ett medborgarförslag om att varje sammanträde borde inledas med att en ledamot läser en dikt eftersom kommunen “har som policy att alla kommunala instanser ska anlägga ett kulturperspektiv på verksamheten...”.

Nu har kommunstyrelsen bifallit förslaget med en liten justering.

– Vi breddar det till innehåll så att det kan vara ett kulturinslag, en dikt, men det kan också vara att berätta vad man är för person bakom politikerfasaden, säger kommunalrådet Georg Forsberg (C).

Välja själva

Över de kommande fyra åren skulle det handla om ett 40-tal olika inslag.

Vad politikerna kommer bjuda på återstår att se.

– Jag ser en bild framför mig att det kan vara någon som tar med en gitarr och går upp och drar en sång, eller kanske någon berättar om sig själv som person och varför man blev politiskt aktiv. Det möjliggör i alla fall att få reda på vilka kommunfullmäktigeledamöterna är, säger kommunalrådet Anders Johansson (S).

Artikeltaggar

Anders JohanssonGeorg ForsbergKilKils kommunNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.