Hoppa till huvudinnehållet

NWT Distribution köper Postiljohan

Publicerad:
Reporter Ylva Westerlund
Ylva Westerlund
ylva.westerlund@kt-kuriren.se
Årets Företagare 2017, Postiljohan som ägs av Johan Olsson, blir en del av NWT Gruppen.
Årets Företagare 2017, Postiljohan som ägs av Johan Olsson, blir en del av NWT Gruppen. Foto: Mikael Lindblom

NWT Gruppen och Johan Olsson har i dag, onsdag, kommit överens om att NWT Distribution ska köpa Postiljohan.

Postiljohan är en lokal postoperatör i Karlstad med åtta anställda som har varit verksamma sedan 1997. Verksamheten består i huvudsak av postutdelning och budverksamhet.

– Vi känner oss glada, förväntansfulla och väldigt stolta! Att få vara med i startskedet, att få möjlighet att vara med att forma och utveckla det nya distributionsbolaget känns fantastiskt utvecklande och spännande, en riktigt rolig kick efter 25 år, säger Johan Olsson, ägare av Postiljohan.

För de anställda på Postiljohan kommer det inte att ske några större förändringar och de kommer att stanna kvar i samma lokaler.

– Köpet av Postiljohan känns mycket bra. Postiljohan är ett mycket välskött företag som är välkänt i Karlstad där buden syns ständigt i gatumiljön. Johan och Anna Olsson har byggt sitt företag på hög service kombinerat med ett starkt miljötänk och har en god relation till sina kunder. Verksamheten i Karlstad kommer att fortsätta oförändrat då Johan och Anna kvarstår i ledningen för bolaget, säger Victoria Svanberg, delägare i NWT Gruppen.

Vad kommer Postiljohan att tillföra koncernen?

– Förvärvet av Postiljohan är ett led i vår satsning att ta över distributionsorganisationen från Tidningstjänst den 1 mars. Genom Postiljohan så får vi kompetens kring post- och budverksamhet som vi kan ta tillvara i hela vårt område framöver, säger Mats Muregård vd för NWT Gruppen.

Och vad händer härnäst?

– Postiljohan har ett bra koncept som vi kan ta vidare, men nu ska vi först se till att fortsätta få ut tidningen till våra prenumeranter, säger Victoria Svanberg.

Ägarskiftet planeras till den 1 februari 2019.

Artikeltaggar

KarlstadMats MuregårdNya Wermlands-TidningenNyheterVictoria Svanberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.