Fängelse för butiksrån

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tre män hjälptes i december åt att stjäla varor från en matbutik i Rosta centrum i västra Örebro. Nu döms två av dem, en Degeforsbo i 25-årsåldern och en Karlskogabo i 35 årsåldern, till fängelse för stöld respektive rån.

Den aktuella dagen kom tre män in på matbutiken i Rosta centrum.

En av dem lämnar butiken före de andra och sätter sig i en bil som står utanför. När varorna blivit skannade springer även de andra två ut från butiken utan att betala.

Personalen hinner ifatt dem och en dragkamp uppstår mellan en av dem och påsen med varor, som går sönder. Karlskogabon drar då kniv och hotar en ur personalen.

”Ska du ha kniv i dig”, hotar mannen. Butikspersonalen backar av och männen lämnar platsen i bilen.

Karlskogabon förekommer under 81 avsnitt i belastningsregistret och har vid flera tillfällen lagförts för tillgreppsbrott och har även dömts för rån

Degerforsbon förekommer under 33 avsnitt i belastningsregistret och han har vid flera tillfällen lagförts för tillgreppsbrott.

Karlskogabon, som hotade med kniv, dömdes till ett års fängelse för rån och Degerforsbon till en månads fängelse för stöld.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.